Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Még ők is ellenünk?

2009.01.02

Mondjuk minket nem zavar, hogy a pápa idén is elkerüli hazánkat. Nem is a személyével, hanem azzal a szabadkőműves központtal van bajunk, amelynek bábja, s nem vezetője a volt német bíboros. De hogy a zsidók, tótok, oláhok fontosabbak legyenek, mint a keresztény Magyarország, az a jelzésértékű. Igaz, mit is keresne Raczinger egy zsidó gyarmaton? A Vatikán mára egy cionista koszfészek lett, amelynek semmi köze a krisztusi tanításokhoz.

Nem áll jól a 2009-re tervezett magyarországi pápalátogatás ügye – derül ki XVI. Benedek mostanában körvonalazó terveiből. Amint ugyanis a Magyar Kurír katolikus hírügynökség – a Kathpressre hivatkozva – a minap közzétette, az egyházfő, bár régóta érvényes meghívása van hazánkba, idén minden bizonnyal elkerüli Magyarországot. A közzétett tervek szerint a pápa ebben az évben ellátogat ugyan a közép-kelet-európai térségbe, ám lehetséges úti céljaként nem hazánkat, hanem Szlovákiát, Romániát, illetve Csehországot jelölték meg.

Így volt ez akkor is, amikor II. János Pál pápa, hiába kérlelték kétségbeesetten a magyar katolikusok, 1999-es romániai látogatásán nem kereste fel Erdélyt, hanem programja Bukarestre korlátozódott. Az egyházpolitikai és diplomáciai szempontok - a Szentszék felettébb tapintatos viszonyt kíván ápolni a szomszédunkban kvázi hivatalos vallásként létező, a katolikusokkal hagyományosan feszült viszonyban élő ortodox egyházzal - felülírták hát a kétszeresen is kisebbségben élő romániai magyar katolikusok szempontjait. Isten, illetve földi helytartójának útjai mindazonáltal kifürkészhetetlenek; annyi azonban bizonyos, hogy ha a pápa nem akar kockáztatni, akkor a térségből Csehországot választja.

hunhir.hu-heti válasz

 (KL)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.