Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


A rendőrség visszavonta az egyenruha tiltását

2009.07.09
Meghátrált a rendőrség: visszavonta az egyenruha "tiltását"

 

A július 4-ei tüntetésen a rendőrség egy, az állomány számára előző nap közzétett ajánlás alapján intézkedett a Gárda egyenruháját viselő személyekkel szemben. Eszerint aki a jogerősen feloszlatott Egyesület egyenruhájában jelenik meg, az garázdaságot követ el, így vele szemben a rendőrség felléphet. Az oszlatás - amelynek keretében 216 embert állítottak elő, nagyobbrészt gárdistákat - hatalmas társadalmi vihart kavart.

A rendelkezés visszavonásával elismerték, hogy jogszerűtlen volt a kétszáz gárdista lecsukása

Egyelőre nem tudjuk bizonyítani, de több vidéki rendőrségi forrás szerint az országos rendőrfőkapitány a botrányos ajánlást visszavonta, vagyis a gárdisták nyugodtan viselhetik az egyenruhájukat. Szilvási Péter, a Jobbik szervezési igazgatója lapunknak nyilatkozva elmondta, hogy nemrég a rendőrség telefonon tájékoztatta őt, mint a szombati rendezvényt szervező párt képviselőjét a döntésről.
Amennyiben így van, akkor a július 4-i történelmi jelentőségű tüntetés győzelmet aratott, hiszen 2006 óta az első olyan demonstráció volt, amelynek az erkölcsi győzelmen túl konkrét, kézzelfogható sikert könyvelhetett el az utcai tiltakozás a kormányzattal szemben.
Nemsokára újabb részletekkel jövünk.
Éljen a Gárda!!!
(Barikád)

Kapcsolódó:
Jobbik: százmilliós kártérítést fizethet az ÁVH

www.kuruc.info

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.