Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Judások jobban félnek Gyurcsánytól mint Vonától!

2009.01.02

Az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközséghez (EMIH) köthető zsido.com oldalon látleletet kaphatunk arról, hogy mit is gondol 2009 első napjaiban a Mazsihisz-szel fasírtban lévő zsidó közösség. Az oldal szavazás rovatában számos olyan kérdést találunk, amely meglepő eredményeket hozott. Köztudomású, hogy az EMIH és a Mazsihisz között rivalizálás folyik, amely küzdelemről a barikád.hu már többször beszámolt. A Mazsihisz egyértelműen a jelenlegi parlamenti garnitúra balliberális részét támogatja, míg az EMIH igyekszik szabad vegyértékeket hagyni a jobbliberális parlamenti patkó felé is.

A szavazások közül a legaktuálisabbnak Izrael gázai agressziójának megítélése számít. A vélemények erősen megoszlanak. Egy rész semmilyen formában nem ért egyet a háborúval, ellenben a másik rész már régen várta, hogy a zsidó állam megvédje polgárait a Hamásztól. A többi, köztes vélekedés szinte egyáltalán nem kapott támogatást.

Érdekes az eredménye a "Kimégy-e az utcára Chanukát ünnepelni?" szavazásnak is. A legtöbben teljesen természetesnek tartják, hogy az utcára vonulnak a zsidó ünnep alkalmából, de a második helyet az a vélekedés szerezte meg, amely szerint nem szabad kimenni, hiszen ezzel csak az antiszemitizmus erősödik.

A zsido.com olvasói szavazhattak arról is, hogy egy magára valamit adó zsidó kire nem szavazhat. A válaszadók Fodor Gábor, Gyurcsány Ferenc, Dávid Ibolya, Orbán Viktor és Vona Gábor közül választhattak. Hideg zuhany lehet hála ügyben a Tarka Magyar Mozgalom egyik fő támogatójává lett Gyurcsánynak, hogy az első helyet magabiztosan sikerült abszolválnia. A második legelutasítottabb helyre Vona Gábor futott be egy hajszállal megelőzve Orbán Viktort. Sokat elárul a mai MDF-ről, hogy többen nem szavaznának a zsidó szavazók körében Fodor Gáborra, mint Dávid Ibolyára. Az éppen eltűnő MDF legalább itt nyert...

Az oldal olvasói közül az egyik résznek a zsidó államról az jut az eszébe, hogy mindig süt a nap, a másik rész számára viszont Izrael egyértelműen a hazának számít. Hogy Magyarország mit jelent az utóbbiak számára, arra nem tettek fel kérdést a szerkesztők.

barikad.hu

(KL)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.