Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Újnyilas éleslövészet Magyarországon!

2009.01.04

Szerkesztőségünk már tülkön ülve várta, mikorra lesz visszhangja a Magyar Gárda Wass Albert Zászlóaljának éleslövészeti gyakorlatáról készült videó nyilvánossá tételének. Várakozásainkat nem múlva alul, elsőre rögtön egy erősen liberális (veszélyesen ostoba) blogbejegyzésre bukkantunk. Kommentárt nem fűznénk az íráshoz; a szokásos - ballib baromságok olvasása előtti - adag nyugtatót javasoljuk!

Semmi kétség: veszélyben van az állam - demokráciákban szokásos - erőszakmonopóliuma Magyarországon. Legalábbis a YouTube-ra feltöltött videó szerint. Itt ugyanis az látható, hogy a közelmúltban éleslövészetet tartott a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz 'közel álló' ún. magyargárda egyik alegysége, a szélsőséges, náci német érdemrenddel is kitüntetett erdélyi magyar grófról, Wass Albertról magát elnevező söpredék.

Eközben az állam béna kacsaként viselkedik, mi pedig csak állunk, álmélkodunk, és bámulunk. Igaz, a Magyar Gárda Egyesületet pár hete a bíróság nem jogerősen törölte a nyilvántartásból. Ám a 'magyargárdának' ehhez az egyesülethez semmi köze nincs, legalábbis hivatalosan.

Két dolgot tartanék én ebben a pillanatban fontosnak és sürgősnek. Egyrészt a Jobbik Magyarországért Mozgalom betiltását, hiszen a párizsi békeszerződés értelmében egyetlen aláíró országban sem működhetnek újfasiszta, újnáci pártok, és a magyar egyesülési jog is tiltja rasszista pártok és szervezetek bejegyzését. Másrészt a fegyvertartás lehetőségének a további szigorítását, és sürgős, akár titkosszolgálati eszközöket is igénybe vevő nyomozást a szélsőségesek körében, amelynek a célja az volna, hogy megakadályozzuk, hogy felelőtlen emberek kezébe fegyverek és robbanószerek kerüljenek.

Ismétlem: demokratikus országokban az államnak erőszakmonopóliuma van. Csak állami szervek alkalmazhatnak - persze szigorú jogszabályi keretek között - erőszakot. Fegyvert persze mások is tarthatnak: vadászati és sportcélból, és indokolt esetben önvédelmi célból. De egyáltalán nem mindegy, hogy a fegyverrel rendelkezők milyen emberek, vannak-e közöttük szélsőséges gondolkodásúak, esetleg büntetett előéletűek, vagy olyanok, akik pszichikai okokból alkalmatlanok a fegyvertartásra.

Ma még talán nem késő, de holnap már késő lehet. Épeszű magyar állampolgár nem akarhatja, hogy magyarországi terrorbűncselekmények híreitől legyen hangos a világsajtó.

Barikad.hu

(KL)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Böszmeség!

(Atilla kardja, 2009.01.04 21:55)

Már megint a süket, böszme, ballib duma! Fogja már fel mindenki, hogy a JOBBIK nem fasiszta, NEM náci! Mindössze NEM hazaáruló! Baj?