Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Jöjjön a harmadik nacionalista forradalom!

2009.01.02

Rendszerváltó országokban a gazdasági válság mélyéből elődüböröghet a nacionalista harmadik hullám. Veszélybe került a középosztályok egzisztenciája. Most nálunk is banktisztviselők és autógyári mérnökök, nagymellényű ingatlanosok és tekintélyes bírák ismerhetik fel magukban az ősmagyart, s ismerhetik fel a valós ellenfelet rájuk is telepedő zsidóban, cigányban, románban, szlovákban, európaiban, amerikaiban. Vagyis a felelősöket Trianonért, a végrehajtóért.

 

A közelmúltban tartott magyar-szlovák értelmiségi találkozón az egy fajhoz tartozó Tölgyessy Péter és Szigeti László (Felvidékről) egybehangzóan állították, tartós és növekvő nacionalizmusról beszélhetünk a rendszerváltás óta. Ez összefügg a társadalmak illúzióival: nyugati életmódot kívántak azonnal, és minderre egyre kisebb az esély. Nem a politikusok szülik a nacionalista választót, hanem a nacionalista választók a Fico-kat, Slota-kat, Kaczyński-kat. A politikusok csak választói igényeket elégítenek ki. A jövő nemzetközileg is a növekvő nacionalizmusé, idegenellenességé az egész világon – tette hozzá Szigeti.

Amitől igazán tartok, a nacionalista „harmadik hullám”- írja Lengyel László cionista elemző, és megijed, mert elsősorban zsidó,és csak másodsorban magyarországi értelmiségi. Ez a hullám a gazdasági válság mélyéből dübörög elő. Most a rendszerváltások utáni, feltörekvő középosztályok rendülnek meg. Most az ő segélykiáltásaikra nem érkezik válasz Brüsszelből és Berlinből, Milánóból és Bécsből. Most nem a csőcselék, nem a vesztesek folytatnak futballháborút, hanem az eddigi nyertesek, immár vesztesként kérdik: ki a bűnös? - teszi fel a kérdést.

Most csalódott forint-nacionalisták, valutájukból kiábrándult, középhatalmiságról ábrándozó złoty-nacionalisták, euro-szkeptikus, magukat nyugat-európaiaknak valló cseh korona-nacionalisták kapaszkodhatnak nemzeti lobogókba Győrben, Poznańban vagy Mláda Boleslavban. Most banktisztviselők és autógyári mérnökök, nagymellényű ingatlanosok és tekintélyes bírák ismerhetik fel magukban az ősmagyart, az igazi szlovákot, a lengyel nemest, a román hazafit. Most ők láthatnak zsidóban, cigányban, románban, szlovákban, európaiban, amerikaiban, mindenki másban felelőst, bűnbakot a sorsért, Trianonért, a végrehajtóért. Mindenről más tehet. Nincs jövő, de ha volna, magyar lenne. Vagy cseh. Vagy lengyel. - írja Lengyel László.

LENGYEL LÁSZLÓ hvg nyomán ->Hunhir.hu

(KL)

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.