Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Sikeres volt az elhallgatás?

2009.06.21

Teszem fel a költői kérdést. Természetesen a Jobbik EP kampányáról, a médiában való megjelenésünkről van szó. Ismerjük az országos helyzetet, nézzük hát a helyi állapotokat.

Egyszerű felmérést készítettem, hogy a Veszprémi Napló a május 27-június 5. közötti időszakában az EP választásokon indult pártokról, azok választási kampányával kapcsolatban hány sort közölt, esetleg ez egy képpel ki volt-e egészítve - mintegy színesítve a megjelenést - illetve, nagyobb felületet adva az adott pártnak, szervezetnek. Az eredmény nem volt meglepő, így hát nyugodtan csemegézhetünk belőle:

FIDESZ-KDNP: 478 sor / 1 kép
MSZP: 272 sor, 2kép
LMP-HP: 43 sor, 2kép
SZDSZ: 41 sor, 0 kép
MDF: 40 sor, 0 kép
Munkáspárt: 4 sor, 0 kép
MCF Roma Ö.: 0 sor, 0 kép
JOBBIK: 0 sor, 0 kép

 

Egyértelmű, hogy a megyei újság akkor felelt volna meg a kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményének, ha minden indulónak, közel azonos nyilvánosságot biztosít. Érdekes egyébként, hogy tudomásom szerint senki nem kifogásolta ezt a nyilván nem véletlenül torzított megjelenési lehetőséget.

Végkövetkeztetés: az emberek a józan ész szűrőjén keresztül olvassák a helyi sajtót, melynek hitelessége, pártatlansága romokban hever.

Forgó Gyula

Jobbik Veszprém

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.